Talk & conversation with Michelle Holliday
Welke zorg hebben we nu nodig in onze organisaties en gemeenschappen? Wat kunnen we leren van connectie- en creatiepatronen uit de natuur? Welke nieuwe denk- en zienswijzen hebben we nodig binnen opkomende participatie- en organisatiestructuren? Hoe transformeren we samen onze systemen en maatschappij? En hoe gaan we verder?
We leven in een tijd van moeilijke veranderingen, maar ook van grote mogelijkheden. Het maakt iets wakker bij vele mensen. Velen onder ons willen werken aan zinvolle verandering en de uitdagingen van de wereld aangaan, ieder in zijn eigen context. We verlangen ernaar hoop voor de toekomst te voelen en te worden gedragen binnen netwerken en gemeenschappen van zorg.
Op 22 mei brengen we bovenstaande vragen naar het midden van onze aandacht. In deze levendige bijeenkomst zal auteur, facilitator en consultant Michelle Holliday de hoogtepunten delen van wat zij heeft waargenomen in meer dan 20 jaar onderzoek naar allerlei soorten levende systemen - van regenwouden tot bijenkorven tot familiesystemen, organisaties en economieën. Door deze lens wijst ze op een hoopvolle opkomende verschuiving in het menselijke verhaal, van een paradigma van extractie en controle naar een van rentmeesterschap, regeneratie en een diepere afstemming op het leven.
Aan de hand van verhalen uit haar werk met uiteenlopende cliënten, organisaties en gemeenschappen zal Michelle inspirerende aanwijzingen geven vanuit een reeks universele ontwerpprincipes. In haar verhaal neemt ze ons mee in deze principes die een grondslag vormen voor regeneratieve landbouwmethoden, gemeenschap geïnspireerde benaderingen en vernieuwde systemen van onderwijs, gezondheidszorg, ondernemerschap en nog veel meer.
Naast haar verhaal is er ruimte voor gesprek en ontdekken hoe we onze eigen projecten en organisaties vorm kunnen geven als oefenterreinen voor een meer "leefbare" wereld - een wereld die veerkrachtiger en zorgzamer is en afgestemd op de behoeften en beperkingen van de biosfeer.
Event / ticket pagina: Hier
︎De talk gaat door in het Engels - tijdens het gesprek kunnen Nederlandstalige vragen zeker aan bod komen.